Kattoremontti viittä vaille valmis

Kirjoittelin täällä tulevasta kattoremontista ja nyt se on loppusuoralla. Primatalot kävi tekemässä meille ensin tarjouksen kattoremontista ja päätimme silloin kysyä tarjouksen vielä pieneltä paikalliselta firmalta nimeltä Kattomikko, joka oli tuonut mainoksen postilaatikkoomme. Mikko oli nuori mies joka vakuutti rehdin oloisella käytöksellään sekä tarjosi samanlaista pakettia kuin Primatalotkin, takuut mukaanlukien. Hintaan kuului katon oikomista, aluskatteet, uudet rännit, lapetikkaat sekä tietysti pellitys. Pyysimme vielä lisäksi piipunhatun ja muuta pientä lisäystä. Kattomikko pääsi lähes puolet halvempaan hintaan Primataloihin verrattuna ja mieluummin tuimmekin pientä paikallista yrittäjää, kuin valtakunnallista ketjua, joilla on palveluksessaan myyntiedustajia, toimistohenkilöitä ym mitkä eivät suoranaisesti vaikuta kattomme valmistumiseen paitsi hintaa korottamalla. 

[ennen, myös pilvinen päivä ja nähtävästi koko talo näyttää täysin eriväriseltä :D ]

[vaiheessa]

Sovittiin aloitusajaksi heinäkuun alkupuoli. Viime viikolla se sitten alkoikin todenteolla, meidän ollessamme Nizzassa. Kahden miehen voimin ovat pääasiassa remppaa tehneet. Muutama sadepäivä venytti hieman valmistumista ja nyt se on piipun pellitystä ja piipunhattua vaille valmis. En malttanut odottaa niitä vaan kuvailin tänään jo teille tuloksia, vaikka ilma olikin vähän turhan pilvinen kunnollisten kuvien ottoon. Eiköhän tuo katto vilahtele kuvissa jatkossakin :)


[melkein!]

Ollaan oltu todella tyytyväisiä valintaamme. Kaikki on tapahtunut sovitulla tavalla ja pientä extraakin saatiin, esimerkiksi remppamiehet kysyivät, sopiiko sutia maalinloput tuohon ikkunoiden välissä olevaan vaaleaan vaakapaneeliin, josta oli maalit haihtuneet. Ihan ilmaiseksi siis. Tarkoituksena oli se ja ikkunanpielet maalata muutenkin tänä kesänä, joten sopihan se! Koko talo tuntui saavan ryhtiä uudesta katosta ja ränneistä. Suosittelen kovasti tätä reipasta nuorta yrittäjää Etelä-Pohjanmaan (en toki tiedä tekevätkö myös muualle Suomeen) kattoremonttien tekoon, multa saa yhteystiedot tarvittaessa. 

Tämä ei ole maksettu mainos vaan haluan itse suositella heitä.
 Mukavaa tälläinen remontointi, kun ei itse tarvitse olla edes paikalla :D 

9 kommenttia

marika kirjoitti...

No wou, mahtava muutos! Kyllä kannatti, ulkoasu ryhdistäytyi, koko talokin näyttää paljon uudemmalta. Huh, onneksi ehditte pois Nizzasta ennen terrori-iskua!

Suvikukkasia kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä tekijältä! Täytyy pistää korvan taakse.
Toki hintakin kiinnostaisi, että mitä tuollainen lysti yleensä maksaa :)

Miia kirjoitti...

Joo laita ihmeessä :) riippuu varmasti ihan katosta ja siihen tehtävästä työstä. Meillä hintaan kuului katon oikaisua ym ylimääräistä.

Eetu kirjoitti...

Todella hienon näköinen katto tuli teille ja sopii hyvin tuollainen punainen-musta ulkosivuna. Meillä olisi myös jotain ruvettava tekemään meidän katolle, sillä emme ole hetkeen tehneet mitään kattohuoltoa. Toivottavasti ei tarvitse laittaa koko kattoa perustuksia myöten uusiksi.

beahirvonen@gmail.com kirjoitti...

Yllättävän paljon asiaa pitää ottaa huomioon kun kattoremonttia tilaa. Meillekin tuli tarjoukseen mukaan samat jutut eli katon oikomista, aluskatteet, uudet rännit, lapetikkaat ja pellitys. Remonttiajankohtaa ei olla vielä päätetty mutta haluttiin jo pyytää tarjoukset, jotta osataan budjetoida remontti ensi vuoden kuluihin.

Tuula kirjoitti...

Tuohan on kiva ele, että he käyttivät ylimääräisen maalin. Meillä tehtiin katon pinnoitus. Koska katto oli vielä hyvässä kunnossa, niin ei tarvinnut kattoa uusia.

Tuomas M kirjoitti...

Onpa mukavaa, että ei mennyt maalikaan hukkaan. Meillä on myös alkamassa kattoremontti. Olenkin etsiskellyt Oulun alueelta ammattilaista laittamaan mökkiimme uuden peltikaton.

https://www.puuparoni.fi/kattoremontti/

Matti Jarvinen kirjoitti...

Hienoa, että löytyi hyvä tekijä katon uusimiselle! Mielenkiintoista, että hintaeroa oli myös melkein puolet tarjouksissa. Meillä Porissa alkaa rintamamiestalon katto vaatia myös uusimista. Meidän täytyisi myös kilpailuttaa urakka. Haluaisin itse tukea myös paikallista yrittäjää ja ainakin kaveri jo minulle suositteli yhtä yritystä. Täytyy siis alkuun sieltä kysyä tarjous. https://www.rakennusvanhatalo.fi/kattoremontti/katon-uusiminen

Sanna kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Meidän täytyisi myös pyytää tarjouspyyntö kattoremonttiin. Sitä on muutaman vuoden nyt viivytelty, mutta olisi tämän vuoden puolella tarkoitus saada tuo asia hoidettua. Vielä kun on siinä kunnossa, ettei päästä vesiä läpi. https://www.korteniemi.fi/kattojen-korjaus-ja-huolto